Toitlustus

Toitlustusest Eloras

Pakume oma hoolealustele neli korda päevas maitsvat toitu, mille valmistavad meie kokad kaasaegses köögis. Toidud valmistatakse vastavalt iga inimese tervislikule seisundile ja vajadustele, et tagada toidu sobiv koostis ja tekstuur.

Kui vaja, abistame söömisel ja joomisel. Samuti hoolitseme selle eest, et neile, kes ise joomise peale ei tule või ei suuda seda iseseisvalt teha, oleks regulaarselt joogivesi kättesaadav.

Tervisliku toitumise põhimõtted üle 65-aastastele inimestele

Tasakaalus toidulaud on küll oluline igas eas, ent vanemana on õige toitumise mõju üha märkimisväärsem. Mitmekülgne toitumine aitab säilitada energiat, toetab immuunsüsteemi ja krooniliste haigustega toimetulekut.

Tervisliku toidulaua põhimõtted:

  • Mitmekesisus
  • Tasakaalustatus
  • Mõõdukus
  • Vastavus tervislikele vajadusele
  • Tarbida iga päev midagi kõigist viiest põhitoidugrupist
  • Hästi sobivad leib, pudrud, hautatud liha ja hapendatud piimatooted
  • Vähendada suhkrurikaste toitude tarbimist
  • Kiudaineterikas toit pakub leevendust kõhukinnisusele

Hoolealusele toodavad toiduaineid tuleb enne külmkappi panekut markeerida, märkides pakendile hoolealuse nime, ruumi numbri ja kuupäeva.